Annonser

Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

måndag 19 oktober 2009

Jag gillar dig

Hur stark är vår kraft på insidan, egentligen? Jag är fascinerad av hjärnan och vår mentala kapacitet, vilket du som följer bloggen redan känner till. Samt inte minst kraften i självuppfyllande profetior. Tron, en positiv förväntan om vad som ska hända kan försätta berg sägs det. Något som jag tror (!) stenhårt på ;-)

Den klassiska devisen säger:

"Tror du på att det är möjligt, eller tror du på att det är omöjligt, oavsett vad du tror får du rätt."

Svårt att ta till sig till 100% kanske, för att styra morgondagen kan ingen göra helt och fullt, eller? Och handen på hjärtat, hur kul hade det varit att veta precis vad som händer imorgon?

Men ändå får vi större livskvalitet om vi tror på en positiv framtid.

Walt Disney sa redan på sin tid:

"... vi behandlar vår personal med samma respekt och omtanke som vi vill att de ska bemöta vill bemöta våra gäster med. Det som sker på insidan avspeglar sig med dubbel effekt på utsidan."


Om du tror på något kommer det att synas. Inte exakt vad du tror, men signalerna blir andra än när du inte tror. När du tänker positiva tankar om den du möter kommer också det att synas. Således kommer även andra tankar att synas i dina signaler; i ditt beteende, i din kommunikation, i din energi och genom din utstrålning.

Prova nästa gång du möter någon som du inte, av någon anledning, tycker om. Tänk "JAG GILLAR DIG". Upprepa det inför mötet och framförallt när du möter personen. "Jag gillar dig!"

Och du kommer märka vilken skillnad det gör. Kanske t o m med dubbel effekt!? 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails