Annonser





Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

söndag 10 november 2013

Leda i förändring: TIPS nr 11; Belöna nya vanor


Har du följt hela serien "Leda i förändring" har du nu fått elva tips och tankar för framgångsrik förändring, för dig själv och för andra. Tipsen kommer inom kort komma ut i skriftlig form i 10 TIPS serien. Du hittar fler 10 TIPS på bloggen 10 TIPS.nu

TIPS NR 11. Belöna nya vanor
När har du skapat en ny vana? När har du lyckats med förändring? När det bara funkar utan att du behöver tänka på det. Hur svårt kan det vara, egentligen?
 
När du ser eller hör något bra, att också uppmärksamma och uppmuntra det. Att förstärka det positiva istället för att fokusera på det andra. Att se det goda och vackra, istället för det fula och det felaktiga. Att uppmärksamma det som görs rätt, istället för att påpeka misslyckanden. Att lyfta fram goda insatser och handlingar istället för att klaga på det som inte gjorts eller blivit galet.



Hur känns det att själv få uppmärksamhet, uppskattning och uppmuntran? Gott eller hur? Hur känns det att ge samma saker, jo troligen ännu bättre.
·       Uppmuntra strävan, inte bara resultat
·       Lyft fram framgångsexempel
·       Återkoppla på beteende, strävan och resultat
·       Fokus på målet
·       Små steg är också steg
Mål: Mod och fortsatt motivation
Fundera på:
  • Om det hade varit lätt, vad hade du behövt göra då?
  • På vilket sätt kommer du säkerställa så att det blir en uppföljning och att kommande åtgärder tydligt kopplas till det arbete som gjorts?
  • Är det viktigast att du som ledare får erkänsla eller att dina medarbetare får det?
  • Vad kommer du göra redan idag?
Vill slutligen önska dig varmt lycka till! Har du några som helst frågor, funderingar eller vill ha inspirationsföredrag, workshop med mera på temat är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till mig. 


Lycka till!
Kenth Åkerman
kenth@relationsbyggarna.se 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails