Annonser

Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

måndag 17 maj 2010

Ta mer tid till dig själv - oftare

Äntligen måndag igen, eller? Det har för många varit en långhelg med en "klämdag" i fredags. Andra har kanske arbetat hela helgen. Och även du som varit "ledig" har möjligtvis också arbetat hela helgen. Trädgård som ska fixas, båt som ska sjösättas, balkong som ska göras iordning, garage som ska rensas ur, bilen som ska tvättas eller vårstädning...

För vissa är det skönt att komma till jobbet, då kan man vila upp sig. Andra hade varit glada om de hade haft ett arbete att gå till.

Alla ser inte fram emot sitt jobb, men de flesta jobbar ändå och har kanske veckan som en "transportsträcka" till nästa helg. Ska det behöva vara så?

Människor behöver vila och återhämta sig, även du. Har du hunnit med det i helgen? För det är kanske så att du även måste "boka in" din vila och din egna tid. Ett faktum som jag vet att många missar.

När du tar tid för dig själv har du också mer tid över till andra, hur konstigt det än kan låta. Du kommer sannolikt vara mer närvarande i mötet med kollegor och kunder om du själv är i fas med dig själv, eller hur?

Det räcker med en stund, kanske bara 20-30 minuter om dagen. Eller varför inte en halvdag eller heldag i veckan, eller månaden. En helg varje kvartal. Och fem dagar om året. Stunder, timmar, dagar då du bara är med dig själv, frivilligt. Kan låta skrämmande för en del. Men du ska veta vilken energi det ger när du senare möter din familj, dina vänner och din "vardag" igen. Prova!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails