Annonser





Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

torsdag 4 juli 2013

Konsten att njuta stunden


Livet består av många små stunder. Sekunder, minuter, timmar och dagar. Nu har det passerat en vecka och månad till. Och du missar allt smått. Missar allt som är gott. Det är en konst att njuta av alla små saker. Saker som bara är.

Det kan vara; Ett glas juice på morgonen. Ett dopp i den lilla insjön.Morgonpromenaden till brevlådan. Tystnaden tillsammans med en kopp kaffe innan barnen vaknar. Ensamma turen på bussen till jobbet. Solens varma strålar mot din nakna hud. Regnets droppar mot ditt hår. Favoritmusiken i dina hörlurar. Doften av regnvåt asfalt. Inbjudan till fika från bästa vännen. Dina egna tankars irrfärder. Det härliga minnet från barndomen. Sorlet från vännernas röster i rummet intill. Ett glas vatten direkt ur kranen när du är törstig. Ett glatt”god morgon” från mannen du möter på trottoaren.

Du har så många små saker i din vardag som är värda att spara i minnet, stanna upp och njuta av. Väck upp dina sinnen. Se, hör, känn, dofta och smaka.Fascineras. Beundra. Bli nyfiken. Världen utanför har så många små saker attnjuta av. Risken är att du missar de små sakerna för alla stora saker som står i vägen.
saker som du eller andra gör.

Kom ihåg: Livet är varje dag. Varje dag är ett liv.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails