Annonser

Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

måndag 28 maj 2012

Tre saker som gör din LYCKA

Vill du skapa med lycka i ditt liv? Hur får du fler minnesvärda dagar?

Lyssna på dagens MÅNDAGSPEPP. Idag direkt på telefon från Halmstad och Hotell Tylösand där jag höll utbildning i Service i MÄSTARKLASS idag.

Lyssna och lär ;-)

Vill du hellre läsa inlägget finns texten nedan...

Skapa minnesvärda dagar
Då är det måndag igen, en av veckans dagar och ytterligare en dag i livet.
Hur har helgen varit?
Solen har stått högt på himlen, då blir allt lättare. Eller tyngre… Har redan hört…”Så varmt det är…” Är vi aldrig nöjda?


Den blir vad du gör den till och så är det med alla dagar. 
Ett härligt "standardsvar" från en coach, eller hur? Du GÖR ditt eget liv. Skapar dina egna upplevelser Skapar dina egna minnen. Vad som är minnesvärd bestämmer du själv...
Jim Rohn, amerikansk affärsfilosof har sagt följande: ”Livet och affärer är som årstiderna, du kan inte ändra årstiderna, bara på dig själv” Ack så sant, eller?
Lycka vad är det? Dr Gordon Livinston (Trettio tuffa sanningar innan det är för sent) har kommit fram till tre enkla saker som påverkar vår lycka… Han är psykiater och psykoterapeuten och har ett helt livs erfarenhet av att lyssna på andra människors innersta hemligheter. Han kommer fram till följande. 

Lycka är:

1. Något att se fram emot. 2. Något att göra 3. Någon att älska.

Om du inte redan gjort det, planera och sätta mål för hösten.
Då kommer du ha något att se fram emot.

Om du inte redan gjort det, se till att fylla dina lediga dagar med saker du behöver, fyll dem med något vettigt. Att bara vara eller göra det där som du länge drömt om eller önskat men aldrig kommit loss med. Då kommer du att ha något vettigt att ta dig an i nuet.

Vem vill du umgås med; mer, mindre, oftare? Bestäm dig för att verkligen ta hand om dig själv och dina nära och kära. Då kommer du också ha någon nära som du älskar.

Relationer är sannolikt det avgjort viktigaste för hur bra vi mår.
Se över mig du umgås med!


Och vad mer kan man begära för att känna glädje, oavsett om solen skiner eller inte ;-) något att se fram emot (höstens roliga saker), vettiga saker att göra (uppskattning av nuet) samt tillsammans med människor du gillar (någon/några att älska).

Så, med dessa tankar: Hur har helgen varit?

Gör det rätta -nu! Och njut dagen.

Lycka till hälsar din mentale coach, ledarskapsexperten Kenth Åkerman. 
Kom ihåg: Gör du inget, får du inget!

1 kommentar:

Lisbet sa...

Lyssnar och sitter här och nickar.

Related Posts with Thumbnails