Annonser

Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

måndag 2 april 2012

Säg JA till möjligheten!

Här kommer dagens Måndagspepp från P4 Morgon med Cicci Hallström och Harald Treutiger.
Idag sände jag direkt från ett soligt Turkiet...

Lyssna: "INTE är bara fyra små onödiga bokstäver"


Säg JA till möjligheten
Är i Turkiet som mental coach på Livsstilsresan tillsammans med människor som bestämt sig. Som vill. Som sagt JA! Tänkte spinna lite på detta idag…
Att leva handlar om att säga ja. Ja till sig själv. Ja till möjligheter. Ja till livet självt. Det har gänget här gjort, härligt!
Säg Ja och se vad som händer. Ja till att stanna upp, observera och registrera. För att sedan finna en lösning. Istället säger du kanske nej, sticker huvudet i sanden och säger ”hinner inte”, ”har inte tid” eller ”det är inget för mig” oavsett vad det handlar om.
---
Tänk dig istället att: ”Kan inte” och ”Vill inte”, inte finns. Skillnaden mellan kan och kan inte och vill och vill inte är fyra ynka bokstäver. Fyra bokstäver mellan möjlighet och problem. Ordet inte.
---
Har det med kunskap att göra? Handlar det om färdighet? Nej! Det är helt och hållet attityd. Kan och vill hänger ihop som ler och långhalm, men påverkar varandra olika. Kan du men inte vill blir det troligen inget gjort, eller i alla fall inte med det engagemang som kanske krävs. Vill du men inte kan är den lilla skillnaden att du istället letar efter en lösning för att kunna. Hur ska jag göra nu för att klara av detta?
Antar du utmaningen att säga ja till saker under veckan som du direkt känner att du inte kan, vill, vågar, hinner eller aldrig tidigare provat...?

Jag såg Emil, min son hoppa i swimmingpoolen här på hotellet som vi just nu befinner oss på. Han hoppade med stor lust jämfota i, men likt en film som rullar baklänges kom han lika snabbt upp igen. Det var lite kyligt. Tror inte han hann tänka så mycket utan handlingen kom momentant.
Kanske känner du igen detta när någon kommer med en idé eller när du själv gör något. Vissa agerar direkt, andra stannar i tanken. Tänker och analyserar för mycket och får ingenting gjort…
Vad är då egentligen positivt tänkande? Är det att blunda för det som är svårt, farligt eller kräver mer resurser och gör som strutsen, sticka huvudet i sanden eller blunda för fakta. Nej, det menar jag inte. Det år dock allt för många som ser ”boxen” och inte vågar, tror sig kunna eller helt enkelt inte vill gå utanför. Vad jag önskar är bara att du vill se möjligheterna. För finns viljan hittar du en lösning. Växer du innanför eller utanför boxen?
Agera och lösa problemet istället för att direkt säga nej och i samma andetag skylla på någon annan. Tänj dina gränser. Säg JA! Prova på nytt. Gå utanför komfortzonen. Vad kommer bli möjligt under veckan? Skyll på mig och du inte får det resultat som du tänkt dig… J
Och KOM ihåg: Gör du inget, får du inget! 

3 kommentarer:

Lisbet sa...

Man dıskuterade mycket hur Goran Kropp kunde vara sa dumdristig att han klattrade upp pa ett berg och sedan ramlade ned - slog ıhjal sıg.

Jag har en overtygelse att han hade planerat allt i minsta detalj och var saker pa att han skulle klara det men att nagot gick snett. Helt enkelt en olycka.

Man gor pa nagot satt en rıskanalys och sedan hoppar... for att fa faktan som ett brev pa posten (jaja posten ar ınte sa palitlıg nufortıden).
Nu blır det poolen och tack for alla trevlıgheter so far..

Du far lagga till prickarna ... pa o och a

100% Åkerman sa...

Lisbet! Jag träffade Göran K vid två tillfällen och, visst han hade "tokiga" idéer, men alltid ett stort säkerhetstänkande. De flesta saker vi gör i livet kräver kanske ändå inte att vi riskerar livet när vi gör dem, eller hur? Så, vad är det värsta som kan hända?

Brukar säga: "Dare to take the leap and a net will appear!"

Och TACK själv för utvecklande Livsstilsresa här i Turkiet.

100% Åkerman sa...

Lisbet! Jag träffade Göran K vid två tillfällen och, visst han hade "tokiga" idéer, men alltid ett stort säkerhetstänkande. De flesta saker vi gör i livet kräver kanske ändå inte att vi riskerar livet när vi gör dem, eller hur? Så, vad är det värsta som kan hända?

Brukar säga: "Dare to take the leap and a net will appear!"

Och TACK själv för utvecklande Livsstilsresa här i Turkiet.

Related Posts with Thumbnails