Annonser

Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

torsdag 30 september 2010

Gör det du kan - prioritera


Det finns säkert mycket som är mer eller mindre angeläget för dig som för oss alla. Satsa på det du kan påverka, det du kan ha inflytande över. Ofta är det inte det du gör som stressar, utan tanken på det du inte gör, eller hur? När du känner dig överhopad, överväldigad och hopplöshet och depression hägrar, då behöver du prioritera. Lista saker du vill åstadkomma och rangordna dessa. Börja sedan agera med det första från listan.


Träna "problemlösningstarmen". Är du inte en del av lösningen så är du kanske en del av problemet? Något som du behöver fundera på och smälta en stund innan du accepterar tanken. Vad kan du göra åt det som händer? Och det som du inte kan göra något åt är kanske inte värt att hetsa upp sig över, eller? 

  • Stanna upp, gör din prioriterade lista 
  • Du kan mer än du tror 
  • Nöj dig med det du gör 
  • Tillåt dig att känna stolthet för det du gjort!Övning
När du är stressad har vi olika recept för att ”komma på banan” igen. Stanna upp, reflektera och prioritera; vad är angeläget, viktigt och vad du kan du påverka nu. Skriv ned! Att sedan uppskatta och känna stolthet i det du redan gjort hjälper dig också vidare. Vad kan du uppskatta i det du åstadkommit? Skriv ned!


1 kommentar:

Johan sa...

Bra post om att hantera stress. Det finns ett företag som heter Promas som har ett koncept för stresshantering på arbetsplatsen.

Related Posts with Thumbnails