Annonser





Mer inspiration

Veckobrev

Föredrag

Produkter

Mötesplatsen

Sök i bloggen

torsdag 16 februari 2012

Framgång eller framgångsrik?

Många föredragshållare och coacher likt mig själv pratar om "framgång" och "lycka". Flera av oss visar hur du blir "framgångsrik" och "lycklig". Men frågan biter sig fast, vad är framgång och lycka, vad innebär det att vara framgångsrik och lycklig? Och de som lyfter fram budskapen, hur står det till med deras egna framgång och lycka, egentligen? Förstås ställer jag även frågan till mig själv just nu. Självreflektion helt enkelt ;-) En av bloggens fina möjligheter...

Den helt underbara rösten och sångerskan Whitney Houston gick bort i veckan, eller kanske snarare tog sitt liv. Det är många framgångsrika artister och idoler som bragt sig själv om livet genom åren. De är dessa personer som Tomas Ledin sjunger om i sin låt Hel och lycklig man, alla som "varit vad man kallar framgångsrik..."

Vackra, rika, berömda och med egenskaper som vem som helst gärna skulle vilja ha. Framgångsrika, eller hur? Men ändå inte lyckliga. På utsidan hur mycket framgång som helst. På insidan olycklig.

  • Vilket verklighet är det som styr egentligen?
  • Vad är framgång för dig?

Att vara trygg i sig själv. Att ha en god självkänsla. Att ha vänner som du älskar och som stöttar dig positivt. Är det inte detta som är att vara framgångsrik och en grund för lycka?

Det är bara att konstatera: 
Lycka och framgång startar och slutar på insidan. 

Vad lycka och framgång sedan är, det varierar från person till person. Men givet är nog att du måste tillåta dig att vara rik på framgång. Har du dålig självkänsla och inte kan ta framgången och dess konsekvenser är det nog lätt att ta till andra medel...

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails